LUMENEN VERKKOSIVUSTON TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

LUMENEN VERKKOSIVUSTON TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

 

Lumene Oy

Y-tunnus 2377940-8

PL 27

02781, Espoo

(”Lumene”, ”me”, ”meitä” tai ”meidän”)

Lumene toimii rekisterinpitäjänä henkilötiedoille, joita verkkosivustomme kävijät ja verkkokauppamme käyttäjät, kuten sinä, jakavat kanssamme tai joita keräämme automaattisesti käyttäessäsi verkkosivustoamme tai verkkokauppaamme (jäljempänä ”Palvelut”). Rekisterinpitäjänä kannamme täyden vastuun meille antamiesi henkilötietojen käsittelystä. Yksityisyydensuoja perustuu luottamukseen, ja yksityisyytesi ja henkilötietojesi suojaaminen on meille ensisijaisen tärkeää. Sen vuoksi keräämme henkilötietojasi vain siinä laajuudessa, kuin tarvitsemme niitä tarjotaksemme sinulle ensiluokkaisen asiakaskokemuksen käyttäessäsi Palvelujamme.

Tässä Tietosuojakäytännössä kuvaillaan henkilötietojesi käsittelyyn liittyvät menetelmät ja tarkoitukset käyttäessäsi Palvelujamme, ja se koskee niiden henkilötietojen käsittelyä, joita saamme käyttäessäsi Palvelujamme. Huomaa, että Palvelumme saattavat sisältää linkkejä kolmannen osapuolen palveluntarjoajiin. Mitkään kyseiset linkit muiden palvelutarjoajien sisältöihin eivät muodosta taholtamme yhteys- tai hallintasuhdetta kyseisiin kolmansiin osapuoliin, emmekä siten vastaa sovellettavan lainsäädännön sallimissa määrin kyseisistä sisällöistä, niiden tietosuojan tasosta tai kyseisten kolmansien osapuolten toimista.

  1. Yhteys henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa

Lumene Oy

PL 27

02781 Espoo

lumene.info( at )lumene.com

  1. Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi vain siinä laajuudessa, kuin on tarpeellista toimittaaksemme sinulle pyytämiäsi Palveluja. Käsittelemme henkilötietojasi ensisijaisesti tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden käyttää Palvelujamme, toimittaaksemme tilauksesi ja täyttääksemme mahdolliset myöhemmät takuutoimet. Käsittelemme henkilötietojasi myös lähettääksemme sinulle tilaukseesi liittyviä päivityksiä ja kyselylomakkeita, joilla selvitämme tyytyväisyyttäsi Palveluihimme.

Edellä mainitun lisäksi käsittelemme henkilötietojasi sopimussuhteemme hallinta-, analysointi- ja kehitystarkoituksiin esimerkiksi tarjotaksemme sinulle asiakaspalvelua ja toteuttaaksemme asiakasviestintää. Käsittelemme henkilötietojasi myös näyttääksemme Palveluissamme itsellesi oleellisinta sisältöä, kehittääksemme Palvelujamme ja estääksemme ja havaitaksemme mahdolliset rikkomukset. Saatamme myös käsitellä henkilötietojasi ilmoittaaksemme sinulle uusista ja kiinnostavista tuotteista, erikoistarjouksista ja Palvelujemme päivityksistä sovellettavan lainsäädännön rajoissa ja suostumuksesi mukaisesti.

Lakisääteiset perusteet henkilötietojesi käsittelyyn ovat keskinäisen sopimuksemme noudattaminen, meihin kohdistuvien lakivelvoitteiden noudattaminen, oikeutettu etumme tai suostumuksesi, kuten myöhempänä on kuvattu.

  • Sopimukselliset ja lakisääteiset velvoitteet: Henkilötietojesi käsittely tietyssä laajuudessa on tarpeellista, jotta voimme täyttää kanssasi tekemämme sopimuksen velvoitteet. Kun esimerkiksi teet tilauksen verkkokaupassamme, meidän on välttämätöntä käsitellä henkilötietojasi, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme ja toimittaa tilauksesi. Tekemäsi tilaus kohdistaa meihin myös tiettyjä lakisääteisiä velvoitteita, jotka liittyvät esim. tuoteturvallisuuteen, tuotteidemme laatuun ja tuotepalautuksiin.
  • Oikeutettu etumme: Käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella erityisesti antaaksemme sinulle ensiluokkaisen asiakaskokemuksen Palveluissamme ja tarjotaksemme itsellesi oleellisinta verkko ja uutiskirjesisältöä. Käsittelemme niitä myös hallintatarkoituksiin ja estääksemme ja ratkaistaksemme mahdolliset rikkomukset.
  • Suostumus: Voimme käsitellä henkilötietojasi suostumuksellasi lähettääksemme sinulle elektronista suoramarkkinointia.

Henkilötietojesi antaminen tässä Tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla on osittain sopimuksellinen vaatimus. Kun teet esimerkiksi tilauksia verkkokaupassamme, sinun on annettava meille tiettyjä henkilötietoja tässä Tietosuojakäytännössä ilmoitettuihin käsittelytarkoituksiin. Jos henkilötietoja ei anneta, emme voi täyttää sopimusvelvoitteitamme, minkä vuoksi et ehkä voi asioida verkkokaupassamme.

  1. Käsittelemämme tietoryhmät

Kun luot käyttäjätilin käyttääksesi Palvelujamme, sinua pyydetään antamaan tiettyjä henkilötietoja, mukaan lukien nimi, yhteystiedot, syntymäaika, puhelinnumero, salasana ja laskutus- ja toimitustiedot, kuten laskutus- ja toimitusosoite. Voit myös antaa meille vapaaehtoisesti tietoja mielenkiinnon kohteistasi ja suostumuksesi suoramarkkinointiin. Käyttäjätilitietojasi päivitetään jatkuvasti (esimerkiksi ostohistoriallasi).

Kun teet tilauksia verkkokaupassamme, saatamme käsitellä tiettyjä itseäsi koskevia henkilötietoja ja muita tietoja, kuten käyttäjätilitietoja (tai nimeäsi, toimitus- ja laskutusosoitetta/-osoitteita ja puhelinnumeroa), tilaamiesi tuotteiden tyyppiä ja määrää, ostohintaa, tilauksen päivämäärää, tilauksesi tilaa, maksutapaa ja maksuusi, tuotepalautuksiin ja asiakaspalvelupyyntöihin liittyviä tietoja.

Keräämme myös Palvelujemme käyttöön liittyviä metatietoja, kuten viittaussivu, käytön ajankohta, siirretyn tiedon määrä, IP-osoite, käyttöjärjestelmä ja -liittymä ja verkkoselaimesi tyyppi, versio ja kieli. Jos käyt Palveluissamme luomatta käyttäjätiliä tai tekemättä tilauksia, käsittelemme vain edellä mainittuja metatietoja.

  1. Henkilötietojesi siirtäminen tai luovuttaminen
    1. Miksi siirrämme tai luovutamme henkilötietojasi?

Saatamme siirtää tai luovuttaa henkilötietojasi maailmanlaajuisen Lumene-konsernin muille yrityksille tai ulkopuolisille palveluntarjoajille seuraavassa mainitulla tavalla.

Saatamme luovuttaa henkilötietoja kumppaneillemme lainsäädännön sallimissa rajoissa esim. toimitus-, laskutus- tai markkinointitarkoituksiin. Jotta voimme esimerkiksi suorittaa tilauksesi, käytämme kumppaniemme palveluja (kuten pankkien tai luottokorttiyhtiöiden maksupalveluja tai kuljetusyritysten kuljetus- ja toimituspalveluja). Luovutamme näille kumppaneille vain ne tiedot, joita tarvitaan sovittujen palvelujen toimittamiseksi, ja edellytämme, että nämä osapuolet sitoutuvat käsittelemään henkilötietoja ohjeidemme mukaisesti ja tätä Tietosuojakäytäntöä noudattaen.

Voimme lisäksi luovuttaa henkilötietojasi ilman erillistä ilmoitusta vain, jos lainsäädäntö sitä edellyttää tai jos hyvässä uskossa katsomme, että kyseinen toimenpide on välttämätöntä lainsäädännön määräysten tai Lumeneen kohdistuvan oikeustoimen täyttämiseksi, Lumenen omistusoikeuksien suojaamiseksi ja puolustamiseksi tai yleisen turvallisuuden suojaamiseksi hätätilanteissa.

Jos myymme liiketoimintamme tai osan siitä tai muulla tavoin organisoimme uudelleen liiketoimintaamme, rekisterinpitäjänä käsittelemiämme henkilötietoja saatetaan luovuttaa ostajille ja heidän neuvonantajilleen sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

    1. Henkilötietojen kansainväliset siirrot

Käytämme kumppaneita liiketoiminnassa, jossa edellytetään henkilötietojen käsittelyä, ja tässä yhteydessä me tai kumppanimme voimme sovellettavan lainsäädännön mukaisesti käsitellä henkilötietoja missä päin maailmaa tahansa ja siten siirtää henkilötietoja myös EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle. Jos henkilötietoja siirretään maihin, joissa paikallinen tietosuojalainsäädäntö ei varmista riittävää tietosuojatasoa, siirrot tehdään huomioimalla asianmukaiset turvatoimet, kuten Euroopan komission tai valvontaviranomaisten hyväksymät vakiosopimuslausekkeet.

Lisätietoja käyttämistämme turvatoimista saat lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen

lumene.info ( at ) lumene.com

 

  1. Miten suojaamme henkilötietojasi?

Olemme tehneet asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet suojataksemme henkilötietojesi tietoturvan ja varmistaaksemme, että valintojasi niiden käyttötarkoituksia varten kunnioitetaan. Suojaamme tietojasi häviämiseltä, väärinkäytöltä, luvattomalta käytöltä tai julkaisulta, muuttamiselta tai tuhoamiselta asianmukaisilla teknisillä toimenpiteillä, kuten palomuureilla.

Emme jaa henkilötietojasi Lumenen ulkopuolelle, sen tytäryhtiöille, sivuliikkeille tai muille kumppaneille lukuun ottamatta tässä Tietosuojakäytännössä mainittuja olosuhteita ja tarkoituksia tai jos pakottavan ja sovellettavan lainsäädännön puitteissa muuta vaaditaan. Lumene, sen tytäryhtiöt, sivuliikkeet ja muut kumppanit säilyttävät henkilötietoja salasanalla suojatuilla palvelimilla. Niihin on rajoitettu käyttöoikeus vain sellaisilla henkilöillä, joiden työtehtävät edellyttävät henkilötietojen käsittelyä.

  1. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Kerättyjen henkilötietojen säilytysaikaan vaikuttavat oikeudelliset perusteet ja käsittelytarkoitus, jota varten tiedot on kerätty. Säilytämme henkilötietojasi niin kauan, kuin edellytetään suorittaaksemme Tietosuojakäytännössä mainitut käsittelytarkoitukset, kuten sopimusvelvoitteidemme täyttäminen (esim. palautuksen ja rajoitetun takuun voimassaoloajat) tai muun asiakaspalvelun tarjoaminen. Kun emme enää tarvitse keräämiämme henkilötietoja, ne poistetaan turvallisesti tai tehdään peruuttamattomasti tunnistamattomiksi.

Jos henkilötietoja käsitellään sovellettavaan lainsäädäntöön perustuvan velvoitteen perusteella, säilytysaikaan saattaa myös vaikuttaa nimenomainen lakisääteinen velvoite.

Saatamme myös säilyttää tiettyjä henkilötietoja alkuperäisen käsittelytarkoituksen päätyttyä, jos kyseistä henkilötietojen säilyttämistä edellytetään muun sovellettavan lainsäädännön noudattamiseksi tai jos tarvitsemme henkilötietoja oikeudellisen vaatimuksen laatimiseen, esittämiseen tai vastustamiseen ja vain tarpeen mukaan.

  1. Mitkä ovat sinun oikeutesi?

Termillä ”Rekisteröity” viitataan luonnollisiin henkilöihin, joiden henkilötietoja käsittelemme, ts. Palvelujemme käyttäjiin.

Rekisteröidyillä on oikeus tarkastaa Lumenen rekisterinpitäjänä käsittelemät henkilötiedot ja saada itseänsä koskevat virheelliset henkilötiedot oikaistuiksi. Jos haluat käyttää oikeuttasi tietojen tarkastamiseen tai oikaisemiseen, toimi seuraavalla tavalla.

Tietojen tarkastus- tai oikaisuoikeutta koskeva pyyntö on esitettävä kirjallisesti tai sähköisessä muodossa, allekirjoitettuna ja osoitettuna tässä Tietosuojakäytännössä mainitulle yhteyshenkilölle. Pyynnössä on ilmoitettava perustiedot, jotka tarvitaan pyydettyjen tietojen löytämiseksi. Kun olemme vastaanottaneet ja käsitelleet pyynnön, lähetämme sinulle kopion henkilötiedoista postissa tai sähköisesti. Pidätämme oikeuden olla toteuttamatta pyyntöäsi, jos se on selvästi perusteeton tai kiusallinen. Jos pyydät useita kopioita tai haluat lähettää useamman kuin yhden pyynnön vuodessa, saatamme periä kohtuullisen maksun, joka perustuu pyyntösi toteuttamisesta aiheutuviin hallintakuluihin.

Sinulla on rekisteröitynä oikeus myös milloin tahansa pyytää meitä poistamaan itseäsi koskevat ja käsittelemämme henkilötiedot, ja meillä on velvollisuus poistaa tiedot, jos niiden käsittelylle ei ole enää oikeudellista perustetta. Huomaa, että tiettyihin käsittelemiimme tietoihin kohdistuu lakisääteisiä säilytykseen liittyviä vaatimuksia, ja poistopyynnöstä huolimatta emme voi poistaa kyseisiä tietoja ennen lakisääteisen säilytysajan päättymistä.

Sinulla on rekisteröitynä oikeus myös kieltää henkilötietojesi käsittely, jos tietoja on käsitelty oikeutetun etumme perusteella, ja meidän on velvollisuus lopettaa kyseisten henkilötietojen käsittely, ellemme voi esittää pakottavia oikeudellisia perusteita kyseisten henkilötietojen käsittelyn jatkamiselle.

Lisäksi sinulla on rekisteröitynä oikeus valittaa toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle tavastamme käsitellä henkilötietoja.

  1. Lopuksi

Pidätämme oikeuden tämän tietosuojakäytännön päivittämiseen ja muokkaamiseen. Ellei pakottavassa ja sovellettavassa lainsäädännössä muuta ilmoiteta, emme saa postittaa tähän Tietosuojakäytäntöön tehtyjä muutoksia rekisteröidyille henkilökohtaisesti, ja sen vuoksi kehotamme sinua tarkistamaan tämän käytännön ajoittain mahdollisten muutosten varalta.

Jos jostain syystä epäilet, että emme ole noudattaneet edellä mainittuja velvoitteita, ilmoita siitä meille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lumene.info ( at ) lumene.com. Teemme parhaamme määrittääksemme ja korjataksemme ongelman välittömästi.

EVästeiden käyttö Lumenen verkkosivustossa

Käytämme ”evästeitä” helpottaaksemme verkkosivustomme käyttöä. Evästeet ovat pieniä tietoyksikköjä, joita selaimesi tallentaa tietokoneesi kiintolevylle. Niiden avulla verkkosivustomme pystyy ”muistamaan” toimintasi ja kiinnostuksen kohteesi ajan myötä. Joitain käyttämistämme evästeistä tarvitaan verkkosivustomme tai verkkokauppamme asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi, ja joitain tarvitaan verkkosivuston toiminnan tai käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

Käytämme evästeitä ymmärtääksemme paremmin verkkosivustomme käyttötapaa ja parantaaksemme liikkumista sivustossa. Evästeiden avulla voimme esimerkiksi selvittää, onko jotain verkkosivustomme sivua jo katsottu. Niiden avulla saamme tietää myös, oletko käynyt verkkosivustossamme aiemmin vai oletko uusi kävijä. Käyttämämme evästeet eivät tallenna mitään henkilötietoja tai muulla tavoin kerää henkilökohtaisesti tunnistettavaa tietoa.

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, määritä Internet-selaimesi poistamaan kaikki evästeet tietokoneesi kiintolevyltä, estämään kaikki evästeet tai vastaanottamaan ilmoituksen ennen evästeen tallennusta. Tutustu verkkoselaimesi käyttöohjeeseen selvittääksesi, miten evästeitä hallitaan säätämällä selaimen ensisijaisia asetuksia.